Skaun er på 6. plass i Trøndelag, og fremst blant kommunene rundt oss. Unntaket er Trondheim på 35. plass.

Kommunebarometeret utarbeides av Kommunal Rapport, og er en årlig vurdering av landets kommuner. Hver kommune blir vurdert etter 151 nøkkeltall. Skaun havnet i år på 41. plass i Norge.

– Dette er et godt resultat, som jeg er fornøyd med. Rangeringen er én ting, hva vi har blitt bedre på er en annen. Spesielt fornøyd er jeg med nøkkeltallene som omhandler barn og unge, sier ordfører Gunn I. Stokke.

Kommunebarometeret rangerer Skauns grunnskoletilbud som det 20. beste i landet, hele 27 plasser opp fra i fjor.

– Vi er en kommune i vekst – og en kommune med veldig mange barn i grunnskolealder. Derfor er det både viktig og gledelig at vi gjør det bra på akkurat dette feltet, sier Stokke.

Skaun gjorde også et stort byks på områder innen vann og avløp, som for eksempel drikkevannskvalitet, og klatret hele 126 plasser fra fjoråret.

– Årets kommunebarometer er stort sett hyggelig lesning, men vi skal ikke ta helt av. For selv om vi på flere områder er der vi ønsker å være, ser vi at det andre steder er forbedringspotensial. Så vi skal fortsette å jobbe hardt for å gjøre neste års resultat enda bedre, avslutter Stokke.

Les mer om Kommunebarometeret her.