Mottar 166 doser koronavaksine denne uka

Skaun kommune mottar onsdag morgen 166 doser koronavaksine, hvorav omtrent 100 doser er av typen Astra Zeneca og 66 er av Pfizer Comirnaty.

Vaksineringen vil i all hovedsak foregå i Rossvoll flerbrukshall på onsdag. Flere har fått innkalling til vaksinering allerede.

Samtlige av de 66 dosene vaksine fra Pfizer Comirnaty vil gå til revaksinering av tidligere vaksinerte i prioriteringsgruppe 3 og opp. Forløpet av vaksinering prioriterer de eldste først og beveger seg så ned i alder, og den yngste som revaksineres denne uken er 79 år. Det forventes flere doser av Pfizer-vaksinen som vil gå til nyvaksinering neste uke.

Astra Zeneca-dosene går til nyvaksinering av prioriteringsgruppe 5

Folkehelseinstituttet anbefaler Astra Zeneca-vaksinen til personer i alderen 18-65 år uten høy risiko for alvorlig sykdomsforløp.

I henhold til disse anbefalingene vil vaksineprogrammet i Skaun denne uken begynne å vaksinere personer i prioriteringsgruppe 5, altså personer Alder 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstanderi tillegg til utsatt helsepersonell.

Les mer om Astra Zeneca på Folkehelseinstituttets nettsider.

Kan forvente kort frist på innkalling

Skaun kommune opplever noen utfordringer med å få på plass alle listene over risikopasienter og høyrisikopasienter i den ordinære gruppen. Koronavaksinen fra Astra Zeneca anbefales risikopasienter i prioriteringsgruppe 5 men ikke høyrisikopasienter i samme gruppe. På grunn av dette mangler fortsatt en oversikt over hvem som skal motta tilbud om vaksine. Dette forventes å komme på plass i løpet av dagen, men kan medføre kort frist for innkalling til time for vaksinering i morgen. Vi beklager eventuelle problemer dette kan medføre.

For mer informasjon om koronavaksine i Skaun, se oppdatert informasjon om koronavaksine.