Den 10. mars gikk Norge fra enkelttilfeller med påvist koronasmitte til klynger av smittede. Vi må nå forberede oss på neste fase, som er tidlig epidemi. Grunnen til dette er at vi finner fler og fler som en ikke vet hvor smitten kommer dra.

- For Skaun kommune er det derfor viktig å sette resurser inn på å verne helsepersonell og risikogrupper, slik at vi har hender til å ta vare på alle som blir syke og trenger bistand, sier smittevernlege Hilde Hansen. Ukens hjertesak er at alle som bor sammen med noen som jobber innenfor helse, gir dem plass og ikke utsetter de for unødvendig kontakt. Vi oppfordrer til kreativitet og oppfinnsomhet fra alle!

Hold avstand og vask hendene

Det viktigste du kan gjøre nå er å holde avstand til andre mennesker og fortsette å vaske hendene. Du finner informasjon om hvordan du kan forebygge smitte på kommunens hjemmeside eller temassidene til FHI

Innbyggertelefoner og informasjonstjenester

Har du spørsmål om korona eller trenger du noen å snakke med?

Vi har opprettet en egen telefonlinje for barn og unge 900 17 381 som er betjent av helsesykepleier og er åpen alle hverdager fra 08.00 til 15.30. Ingen spørsmål er dumme og vi har taushetsplikt.

Kommunens informasjonstelefon 900 17 381 er åpen fra 08.00 til 15.30 på hverdager. Der kan du snakke med helsesykepleier om generelle spørsmål om koronasituasjonen.

Vi gjør oppmerksom på at henvendelser knyttet til egen helsesituasjon ikke skal gå til disse tjenestene. Har du mistanke om at du kan være smittet, ta kontakt med koronatelefonen 72 86 74 19  (hverdager kl. 08.00 - 15.30) eller legevakt 116 117 kveld og helg. Du kan ringe Folkehelsetjenestens informasjonstelefon på 815 55 015