Skaun kommune og Trøndelag Sørvest - Lakseregionen inviterer til informasjonsmøte onsdag 8. desember kl. 19.00 på kommunestyresalen i Skaun rådhus. Trøndelag og Trondheim har fått tittelen European Region of Gastronomy og det inviteres derfor til infomøte for aktuelle samarbeidspartnere om hvordan matprodusenter, matforedlere og reiselivsaktører kan være involvert i prosjektet.
Gjennom deltakelse i prosjektet Det er mulig å bli med på Trøndelag Sørvests aktiviteter i regionen, danne eller bli med i nettverk, delta på workshops og vise frem arrangementer i en felles aktivitetskalender. Målet med å bli med på aktivitetene er å bidra på å felles løfte fram Trøndelag som matregion.
European Region of Gastronomy-sertifiseringen er gratis for aktører, som med dette får tilgang til en «verktøykasse» med materiell som du kan gjøre synlig i din bedrift.
De har følgende kategorier for sertifiseringen;
Produsent (producers)
Mat- og eller drikkeprodusenter og aktører innenfor matforedling (både småskala og volumproduksjon).
Vertskap (host)
Vertskapsaktører som serverer trøndersk mat og drikke. Det vil si overnatting- og serveringsteder, opplevelses- og aktivitetsbedrifter, arrangører av kultur- og idrettsarrangementer, festivaler med flere.
Vertskap og produsent (producers & host)
Aktører som både serverer og produserer trøndersk mat og drikke. Det vil si: du kjenner deg igjen i begge beskrivelser nevnt ovenfor.
Støttespiller (supporter)
Kommuner, lag og foreninger, og organisasjoner som ønsker å støtte arbeidet med europeisk matregion.
Arrangør (event host)
Arrangører av kultur- og idrettsarrangementer, festivaler m. fl. som serverer, selger og promoterer trøndersk mat og drikke.
Les mer om Europeisk Matregion Trondheim på norwayfoodregion.no