Friluftslivets uke har som mål å få flere ut i naturen, ha det gøy og skape flest mulig gode minner! Det er Norsk Friluftsliv og de norske friluftslivsorganisasjonene som står bak.

I 2022 er Friluftslivets uke en del av Frivillighetens år.

Vi oppfordrer alle innbyggerne i Skaun til å komme seg ut i skog og mark. Det er mange muligheter, og naturen i Skaun byr på både korte og lange turer. Blant forslagene som kommer fra arrangørene av Friluftslivets uke er "prøve nye turmål, aktiviteter sammen med lokale lag og foreninger, skog- og fjellturer, sopp- og bærplukking, elvevandringer, naturstier, padleturer, klatring, speidertivoli, fugletitting, bålkos og pølsegrilling, felles overnatting i telt, turer til spennende historiske steder eller andre naturopplevelser".

 

#nattinaturen

Uka starter med Natt i naturen, 3.-4. september, så det er bare å pakke klar sovepose, liggeunderlag og telt! Kanskje tillater været at du sover under åpen himmel? 

 

Friluftsdag ved Stormorfossen søndag 4. september

På søndag arrangerer vi friluftsdag ved Stormorfossen! Det blir fyr i bålpanna fra kl. 12:00 og historieformidling ved Mikael Aunan. Mikael forteller historier fra området, og det blir utstilling med bilder fra tømmerfløting i Mora.

Ta med mat og kaffe, og klær etter vær!

 

Familiedag i Seljan lørdag 10. september

Det blir aktiviteter og fyr i bålpanna fra kl. 12:00-15:00. Du kan delta på blant annet zipline, andeløp, øksekasting, gullgraving, hesteskokasting, støvelkasting og natursti!

Marikollboka, som lanseres dagen før, kan du kjøpe inne i hytta.

Inngang kr. 100,- pr familie.