Hvis du har, eller kjenner noen som har, utviklingshemming eller annen gjennomgripende utviklingsforstyrrelse, vet du hvor vanskelig det kan være å komme inn på boligmarkedet. 

Store bofellesskap har blitt den dominerende boformen, selv om egen bolig gir mye mer frihet og bedre livskvalitet.

VUBB jobber for at flere utviklingshemmede får mulighet til å velge hvor de skal bo.

På møtet ønsker vi å informere om hvorfor dette arbeidet er viktig, kartlegge interessen for å se på alternative boformer og informere om økonomiske tiltak som kan anvendes til formålet bolig.

Møtet finner sted mandag 17. april klokka 18:00 i Kommunestyresalen i Skaun rådhus.

 

Hvorfor er dette viktig?

80 prosent av befolkningen eier sin egen bolig. 

Blant utviklingshemmede er dette tallet kun 25 prosent.

Å eie sin egen bolig er et viktig mål i den norske velferdspolitikken. Eierskap til egen bolig og medbestemmelse når det fattes valg om hvor man skal bo, anses som et viktig premiss for opplevelsen av likeverd og normalitet.

Rapporten «Utviklingshemmetes bosituasjon 2021» konkluderer med at de som eier egen bolig, kommer best ut på de fleste av indikatorene i forskningen. 

Dette møtet er for deg som selv har utviklingshemming eller annen gjennomgripende utviklingsforstyrrelse, deg som kjenner eller er i familie med noen som har det – eller som bare er nysgjerrig på temaet.

Faggruppen som leder dette arbeidet består av Husbanken, Statsforvalteren i Trøndelag, Fylkeskommunen ved Råd for likestilling av mennesker med nedsatt funksjonsevne og NAKU.