Koronaårene har vært utfordrende for oss alle. Situasjonen er stadig i endring, som er krevende både på samfunns- og individnivå. 

Vi gjør vårt aller beste for å gi Skauns innbyggere den informasjonen dere skal og bør ha tilgang på, så fort vi får den for hånden. Hjemmesiden oppdateres hver uke med blant annet tidspunkter for drop in-vaksinering, og vi legger ut oppdaterte retningslinjer, regler og anbefalinger fra nasjonalt hold, og lokalt dersom det skulle være noe. Vi bruker mye tid på å gjøre informasjonen så lettfattelig som mulig, fordi vi skjønner at det kan være forvirrende og føles uoversiktelig. Slik oppleves det også for oss til tider. Det er mange kabaler som skal gå opp for at alt skal gå så knirkefritt om mulig.

Vi håper at dere som har tilgang til internett, vil ta dere tid til å se på informasjonen som ligger på hjemmesiden vår.

Utover dette, vil vi oppfordre alle til å benytte seg aktivt av helsenorge.no. Her finner dere blant annet timeavtaler, koronasertifikat, vaksinehistorikk, testsvar på koronatest, henvisninger, resepter m.m. 

 

Høyt smittetrykk

Så langt i pandemien har Skauns kommuneoverlege kontaktet alle som har testet positivt på koronatest. Dette har i hovedsak blitt gjort fordi det kan være vanskelig å lese seg opp på hva som til enhver tid er gjeldende regler og anbefalinger, uten at man sitter igjen med spørsmål etterpå. Nå er smittetrykket såpass høyt at kommuneoverlegen ikke har anledning til å ringe opp hver enkelt lenger. 

Dersom du ikke finner svar på det du lurer på på vår hjemmeside, FHI eller helsenorge.no, anbefaler vi at du tar kontakt på koronatelefonen: 477 13 370. Telefonen er åpen mandag-fredag, kl. 10.00-11.30.