Økende smitte i Skaun

Vi opplever en økende smitte i Skaun. Med mer smitte i samfunnet er det spesielt viktig at vi alle følger de grunnleggende smittevernrådene

Det viktigste er (gjelder også fullvaksinerte):

 • Hold deg hjemme når du er syk
 • Hold hendene rene
 • Test deg ved symptomer

For å forsøke å få kontroll over den økende smitten har vi gjennompptatt samarbeidet med våre smittesporere.

Nye nasjonale karanteneregler

Regjeringen har kommet med følgende nye nasjonale regler:

 • Hvis du bor sammen med en som er smittet, må du holde deg hjemme i karantene til du har svar på en negativ test. Dette gjelder for voksne, enten de er vaksinert eller uvaksinert. For å slippe karantene må vaksinerte teste seg på nytt senest etter sju dager. Uvaksinerte må teste seg daglig i syv dager med hurtigtest eller annenhver dag med PCR-test. For barn er dette ikke en plikt, men en anbefaling.
 • Hvis du blir smittet av covid-19, må du være isolert i fem dager. Dette gjelder uavhengig av om du er vaksinert eller ikke. Frem til i dag har kravet vært 2 dager for vaksinerte uten symptomer. I tillegg må du ha vært feberfri i 24 timer før du går ut av isolasjon.

Vaksinering

Regjeringen har nå bedt kommunene om å sette opp vaksinasjonshastigheten og sørge for økt tilgjengelighet på vaksiner for befolkningen. Vi utvider derfor vaksinasjonstiden på våre vaksinedager, og vi innkaller fortløpende befolkningen, ut i fra prioriteringen nasjonale myndigheter har gitt oss. Dersom du er i tvil hvor du er i prioriteringen, er dette rekkefølgen:

 1. Alle som ikke har fått dose 1 og 2
 2. Dose 3 til alle som bruker immundempende medisiner
 3. Dose 3 til alle over 65 år, når det har gått 5 måneder etter dose 2
 4. Dose 3 til helsepersonell, når det har gått 6 måneder etter dose 2
 5. Dose 3 til risikopasienter 18 - 64 år, når det har gått 6 måneder etter dose 2
 6. Dose 3 til alle 45 - 64 år, når det har gått 6 måneder etter dose 2

Vi har nå startet å kalle inn gruppe 5: Risikopasienter 18-64 år. Dersom du er i en av gruppene før dette, og ikke har mottatt innkalling, vennligst kontakt Skaun kommune. Husk at du vil ikke kunne få vaksine før riktig intervall etter siste dose.