På rådhuset i Børsa pågår det for tida en ryddeaksjon i gamle arkiv. Et saksarkiv som omhandler alt fra helse, sosial, lege, barnevern og helsesøstertjenesten ser nå dagens lys, etter å ha stått i et arkivrom i kjelleren på rådhuset i mange år. Saksarkivet, som er fra 40, 50, 60 og 70 tallet, vil nå bli ordnet og satt bort hos IKA Trøndelag på Dora. Vi har funnet flere «godbiter», blant annet Forskrifter om oppvask av servise fastsatt av kongelig resolusjoner av 2. februar 1934 og en prisliste fra 1. mai 1971 over varer solgt fra Vinmonopolet. Helseforskrifter for Børsaskogn herred - i henhold til kongelig resolusjon av 16. mars 1921, er også artig å finne i disse kommunereform-tider.

IKA Trøndelag er behjelpelig i prosessen, men selv de må søke hjelp hos statsarkivet for å finne riktig arkivnøkkel som har blitt brukt som ordningsprinsipp.

Vi har vært så heldig å få praksiskandidat Berit Mildrid Rosmo en periode og dette er årsaken til at vi nå har tid til å ta tak i dette materialet, sier arkivansvarlig Hallgeir Melland på Servicekontoret.