Denne uka mottar Skaun kommune 258 doser koronavaksine av type Comirnaty (Pfizer), og vil gjennomføre vaksinasjon i Rossvoll flerbrukshall. Av disse er 128 revaksinering og 130 nyvaksinering. Oppdaterte tall fra 3. mai viser at 1878 personer med bostedsadresse i Skaun har mottatt første av to doser vaksine, mens 495 personer har mottatt andre av to doser vaksine. 

Se oppdaterte tall fra sysvak på fhi.no

Prioriteringsrekkefølge i vaksinasjonsprogrammet

Kommunen nyvaksinerer hovedsakelig personer i prioriteringsgruppe 6 samt noen få i prioriteringsgruppe 7 i henhold til folkehelseinstituttets prioriteringsrekkefølge, mens de fleste som mottar andre dose er i prioriteringsgruppe 3.

Prioriteringsgruppe 6. består av personer i alderen 45-54 år med underliggende sykdommer/tilstander, mens prioriteringsgruppe 7. er i alder 18-44 år med underliggende sykdommer/tilstander.

Vi vaksinerer oss gradvis nedover i alder innenfor de aktuelle prioriteringsgruppene, og de yngste som vaksineres denne uka er 44 år. Når vaksinasjon av prioriteringsgruppe 7 er ferdig, vil vi begynne å vaksinere personer i aldersgruppe 55-64 som ikke har underliggende tilstander som gir høy risiko for alvorlig sykdomsforløp.

Er du usikker på rekkefølgen av risikogruppene? Les mer på skaun.kommune.no

AstraZeneca-vaksinerte vil motta mRNa-vaksine som dose 2

Regjeringen besluttet den 23. april å følge Folkehelseinstituttet sin anbefaling om at alle som har fått første dose med AstraZeneca-vaksine skal få tilbud om videre vaksinering med mRNAvaksine. Folkehelseinstituttet anbefaler at en mRNA-vaksine gis ved 12 uker for å sikre beskyttelse.

Les mer om dette på skaun.kommune.no