I Skaun er det registrert omtrent 3333 husstander, og tirsdag 2. februar var samtlige invitert til å lyse opp kommunen og delta på Vinterkulturuka hjemmefra.

Innbyggerne ble oppfordret til å delta på en digital kulturaktivitetsdugnad med den kulturelle aktiviteten som måtte passe, for så å dele dette i sosiale medier.

Målet var at man da gjennom digitale plattformer skulle kunne tydliggjøre at et kulturelt fellesskap kan eksistere til tross for koronarestrikasjoner og behov for distansering.

Dette resulterte i storstilt mobilisering på sosiale medier, og i skrivende stund er over 118 innlegg publisert på instagram merket med emneknaggen #3333lys

 

insta.PNGinsta2.PNGinsta3.PNG

Bildene er hentet fra kontoene @ragnhildgodo @ingveighegland og @tinaonso

I tillegg delte vinterkulturuka i Skaun videoer i bildestrømmen, som reels (videoer på over ett minutt) og i instastory, som viste frivillige fra kulturskolen og kommunen som fremførte sang, dans, dikt og spilte instrumenter.

Vinterkulturkas høydepunkt med innslag fra blant annet kulturskolen i Skauns nye rektor og flere elever ved kulturskolen er tilgjengelig her.

HVKÆ.png HVKÆ2.png

Bildene er skjermdumper av brukeren @vinterkulturuka sin instastory som nå også ligger som høydepunkt på profilen.

Ved hjelp av tjenesten snapmap var det også mulig å gå på det som ble kalt en "digital lysvandring", gjennom at flere innbyggere tok bilder av at de lyste opp kommunen med stearinlys og lykter, og la dem ute til offentlig beskuelse gjennom karttjenesten. 

SNO.pngSN.png

Bildene er skjermdumpet fra bilder delt offentlig med snapmap.

På facebook delte flere innbyggere videoer av at de fremførte sanger, spilte piano, danset tiktokdans og våknet i hengekøye. Dette ble krysspublisert i flere av vinterkulturukas digitale kanaler.

Vi takker for et særdeles fint arrangement og gleder oss over at så mange ville delta!

Vi anbefaler alle å gå på skattejakt etter de gode innslagene som har blitt delt på vinterkulturukas ulike kontoer på facebook og instagram.

Vinterkulturuka i Skaun

Fullt program er tilgjengelig her.