Bøker og lydbøker

Les en bok sammen eller alene. Finn fram gamle favoritter fra bokhylla, eller begynn å les den boka du fikk til jul, men aldri startet på å lese.

Skaun folkebibliotek

Ønsker du å låne bøker eller filmer til påske? Les mer om tilbudet og våre tjenester på vår hjemmeside og facebook-side. Du kan bruke appen eBokbib hvor du kan lese e-bøker og høre på lydbøker. Storytel og Fabel har også stort utvalgt av digitale lydbøker og e-bøker.  

Vi vil også anbefale å sjekke ut karanteket (digitalt bibliotektilbud) og digitale tips fra Deichman


Brettspill

Finn fram de gamle klassikerne, og bruk tiden sammen som familie. For eksempel Yatzy, Ludo, Monopol, puslespill og kortspill. Kanskje kan dere trene til neste års Trønderske mesterskap i Ludo. Kanskje har dere lyst til å prøve noen nye spill? Du kan også spille brettspill online, mot "resten av verden"!


Dataspill

"Barnevakten" har samlet tips til apper, spill og oppgaver for barn og familier.Kanskje du er alene, eller har lyst til å spille med andre utenom familien? Da kan onlinebaserte spill være en mulighet. "Poki" er et nettsted for gratis onlinespill. "Gamer" er et nettsted hvor du finner anbefalinger og anmeldelser av spill for ulike plattformer.


Telefonvenn

Vi trenger hverandre, og nå trenger vi hverandre mer enn noen gang. Ønsker du noen å snakke med - prøv Telefonvenn! Og er du over 18 år - så kan du melde deg som Telefonvenn i Skaun. Du kan både melde deg som telefonnvenn eller få tildelt en telefonnvenn her


Gå på museum fra sofaen

Flere museum rundt i verden har virtuelle omvisninger. Her kan du studere noen av verdens mest kjente kunstverk på nært hold.


Radio og podkast

Det finnes uendelig mange radiostasjoner. Du kan finne din favorittstasjon gjennom søk på DAB-radioen din, eller du kan laste ned radio-apper til mobilen eller nettbrettet ditt.

Flere og flere hører på podcast. Her er det også mye å velge mellom.  NRK har laget en introduksjonsside om podkast. "Podtoppen" gir deg en oversikt over de 100 mest populære podcastene i Norge til enhver tid. Fremdeles usikker? Her er 100 podkast-anbefalinger.


Musikkanbefalinger

Det spilles mye norsk musikk på radioen for tiden. Her er noen tips og anbefalinger fra NRK innenfor mange ulike sjangere. VG-lista er for deg som er interessert i hva som er mest populært akkurat nå. Mange bruker strømmetjenester for å høre på musikk. TEK.no har sammenlignet ulike strømmetjenester. Spotify har utviklet en egen musikk-app for barn, som heter Spotify Kids.


TV og film

Hva finnes på TV i dag? Det finnes mange fine filmer som familier kan se sammen, eller kanskje du kan se en film hjemme mens en av dine venner ser samme film i si stue. Mange ser film og serier via strømmetjenester. Det er et stort utvalg, og noen er også gratis.


Youtube

Barna er som regel større forbrukere av youtube-innhold enn de voksne i familien. Vil du vite mer om youtube? "StudentTorget" har laget en oversikt med noen anbefalinger for studenter (og andre voksne).


Kirka i Skaun

Kirka opplever også helt spesielle tider. For de som ønsker å komme i kontakt med kirkekontoret eller vite mer om aktivitetene i kirka i tida framover, trykk her for å komme til deres hjemmeside. 

Digital Bønnekrukke 

Ønsker du at noen ber for deg eller sammen med deg, kan du sende inn noen stikkord eller ei setning på skjemaet som kommer fram når du trykker på lenka her - Bønnekrukke. Det blir som å legge en liten lapp i ei bønnekrukke. Avsender er anonym. Hver uke vil vi på kirkekontoret be for det som står på lappene som kommer inn.  

Hva skjer i kirkene i Skaun

Mer generelt oppfordrer vi alle til å følge med på “Hva skjer-kalenderen vår, den finner dere link til her