Disse reglene og anbefalingene gjelder nå

Kommunelegen anbefaler bruk av munnbind

Kommunelegen anbefaler bruk av munnbind når man tar kollektivtransport og når man ellers ikke kan holde 1 meters avstand. Vi gjør oppmerksom på at det i Trondheim kommune er munnbindpåbud når du tar drosje eller reiser med kollektivtrafikk.

 

Følg smittevernrådene

Med mer smitte i samfunnet er det spesielt viktig at vi alle følger de grunnleggende smittevernrådene.

Det viktigste er (gjelder også fullvaksinerte):

  • Hold deg hjemme når du er syk
  • Hold hendene rene
  • Test deg ved symptomer

Det kan være vanskelig å skille covid-19 fra forkjølelse, influensa og allergi. Hovedregelen er at dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon, bør du teste deg for korona.

Se helsenorge.no for oppdatert informasjon om hvilke regler og anbefalinger som gjelder nå.

Informasjon om selvtest

Klikk her for å finne åpningstider for utlevering av selvtest

Grunnleggende smittevernråd gjelder uansett. Er du syk, skal du holde deg hjemme og bestille test hos kommunens teststasjon. Hvis du nettopp har fått symptomer eller har vært i nærkontakt med en smittet kan du alternativt bruke selvtest.
 

Selvtesten kan brukes for å få en rask indikasjon på om du er smittet eller ikke. Fra kommunen får du utlevert to tester, som tas med to dagers mellomrom. I pakken finner du bruksanvisning, men du kan også finne video på dette på skaun.kommune.no. Hvis du tar en selvtest og får positivt svar, skal du holde deg hjemme og bestille test på teststasjonen for å få verifisert resultatet.
 

Ved positivt svar på hurtigtesten, ønsker kommunen å få beskjed om dette. Dette kan du melde inn på epost til smittesporing@skaun.kommune.no. De som har fått hurtigtest utlevert gjennom skole eller barnehage melder om positiv test til skolen eller barnehagen.
 

Hvis du ikke har noen symptomer, og får negativt svar på hurtigtesten, kan du forholde deg som du ikke er smittet.