Alle Skaun kommunes innbyggere vil i løpet av uke 2 i 2016 få tilsendt ei turbok og et turkart. Turboka og turkartet er deler av kommunens strategi for å styrke arbeidet med friluftslivet og for å få alle innbyggerne til å ta del i de fine friluftsopplevelsene kommunen har å by på. Vi synes dette er ei fin nyttårsgave til innbyggerne, det er ei god videreføring av Friluftslivets år 2015 og det er et viktig bidrag i arbeidet med folkehelse. Videre er dette et tiltak for å gjøre veien ut i Skaun sine flotte utmarksterreng enklere for både nye og mer etablerte skauninger.

Turboka er ei flott bok med 41 turer i Skaun. Nettversjon av boka vil ganske snart bli tilgjengelig. For hytteeiere, og innbyggere i andre kommuner kan bok og kart fås ved å hente den på Skaun rådhus.

Turkartet vil også bli digitalt, og vil bli mulig å laste ned i løpet av kort tid. Det er også slik at alle turene i boka vil bli tilgjengelig på ut.no i løpet av våren 2016.

Den måten turbok og turkart er koblet sammen på, og at det gis som gave til alle kommunens innbyggere er unikt. Vi kjenner ikke til at noen andre kommuner har gjort noe lignende. Vi håper innbyggerne får inspirasjon til å oppsøke utmarka, til å finne nye steder og nye turer hele året igjennom. Vi sier god tur.

Skaun kommune takker alle frivillige som har bidratt i arbeidet, og grunneierlag, idrettslag, historielag og navnekomite for en betydelig innsats i dette arbeidet.