Grønneset 2.jpgGrønneset friluftsområdet er et av regionens største og mest brukte friluftsområder. Grønneset består av flere store gressletter og skogområder hvor store deler av området grenser til sjø. Friluftsområdet ble etablert så langt tilbake i tid som i 1986. Det har siden den gang vært lite skogspleie av området. I skogområdene er flere av skogsstiene gjengrodd og det er mangel på andre skogsstier i området. Dette medfører at skogområdene ikke i stor nok grad inviterer til aktivitet, noe som igjen fører til at nesten all aktivitet fra besøkende foregår på grasslettene.

Vi har et mål om at uthogging og fortynning av skogområdene vil legge til rette for mer mangfoldig bruk av hele Grønneset friluftsområde, noe som igjen vil øke kapasiteten ved dager med stort besøk.Skaun kommune har fått støtte fra Trøndelag fylkeskommune til arbeidet.

Vi ber besøkende på området vise hensyn mens det er hogst på området. Dette gjelder både når det skogsentreprenørene er i aktivitet, men også at det vises forsiktighet ved lagret tømmer og ved lunningsplass. Det er satt opp skilt på området som varsler om skogsdrift.

Arbeidet vil i hovedsak pågå vinteren 2019, men noe av arbeidet kan bli utsatt til vinteren 2020. Arbeidet på Grønneset utføres av firmaet Johan Tiller skogsdrift.