Skaun kommune har underskrevet Manifest mot mobbing. Dette forplikter et samarbeid i kommunen for et godt og inkluderende oppvekst- og læringsmiljø. Hver høst inviterer partnerne i Manifest mot mobbing til innsats mot mobbing. Årets kampanje er i uke 36 og heter ”Voksne skaper vennskap – på nett”.

Digital mobbing er et omfattende problem for barn og unge. Med ny teknologi kan krenkelser skje hele tiden, også uten at voksne legger merke til det. Livet på nett er viktig for barn, og det er mye som tyder på at digital mobbing oppleves som ekstra belastende fordi enda flere kan se de vonde kommentarene eller fravær av «likes».

Selv om vi voksne ikke kan alt om trender og teknikk, er vi avgjørende for barn og unges trygghet og mestring i den digitale hverdagen. Målet for kampanjen er å få flere voksne til å engasjere seg i barnas liv på nett og bidra til å fremme vennskap mellom barn og unge. I år oppfordrer vi derfor alle voksne til å logge seg på barnas liv!

Vennskap motvirker mobbing, og voksne er viktige rollemodeller og tilretteleggere for at vennskap kan oppstå. I år vil vi rette oppmerksomhet mot voksnes tilstedeværelse på nett – i familien, på skolen, i barnehagen, på fritiden og i lokalmiljøet - for å fremme vennskap og hindre at barn og unge utsettes for digital mobbing.

Vi er mange som står sammen for et godt og inkluderende oppvekst- og læringsmiljø.

Bli med du også!

"Kan voksne skape vennskap på nett?"