Å komme seg ut i naturen betyr at man får frisk luft, mosjon og en drøss av opplevelser på én og samme gang! I Skaun kommune er vi så heldige at vi har mange fine tur- og friluftsmuligheter, og flere av disse er lett tilgjengelig.

På denne siden finner du informasjon om turmulighetene i kommunen, tips til uteaktiviteter, samt en digital versjon av turboken På tur i Skaun - en guide over turmulighetene i kommunen og turkart. 

Friluftsområder

I Skaun kommune finnes det tre friluftsområder som driftes og vedlikeholdes av kommunen; Grønneset, Saltnesstranda og Ølsholmskjæret.

 

Grønneset

Rett ved innsjøen Ånøya, ligger Grønneset friluftsområde - et sted man kommer tilbake til!

På Grønneset er det variert natur med skogområdet og gressletter. Dette er et sted hvor man kan slappe av, bade og sole seg, gå tur på sti eller veg, fiske, drive med ballspil og lek, grille og nyte naturen.

Friluftsområdet er tilrettelagt for alle, enten du kommer til fots, er rullestolbruker eller har med barnevogn. Det er rullestolveg fra parkeringsplassen til strandområdet, det finnes toalett for rullestolbrukere, og brygga er tilrettelagt slik at man skal kunne fiske og komme seg over i båt fra rullestol.

Vi håper du vil trives på Grønneset, og at du forlater området slik at de som kommer etter deg får den samme fine oppevelsen.

Grilling
Det oppfordres til å ta med eget grillkull og benytte de oppsatte stålgrillene på Grønneset. Når det gjelder engangsgriller, ber vi om at disse ikke brukes, da vi erfarer at de kan skade benker og bord, de lager merker i bakken og kan føre til brann.

Fiske
Grunneierne rundt Ånøya ønsker deg velkommen til å nyte vannet og utmarksområdet til rekreasjon og friluftsliv. Vannet har god bestand av aure, ål og røye. Sportsfiske kan utøves i både sommer- og vintersesongen. Fiskekort kan kjøpes her.

Store grupper
Skaun kommune ber om at store grupper som ønsker å bruke området, melder fra til oss. Erfaring viser at dette er lurt, både for dere som skal bruke området og for oss som tilrettelegger området for dere. Ta kontakt med oss på kommunens sentralbord tlf. 72 86 72 00, eller send en e-post til på postmottak@skaun.kommune.no.

 

Saltnesstranda

Saltnesstranda friluftsområde, eller promenaden om du vil - et friluftsområde i sentrum av Buvika! Området er lett tilgjengelig sommer som vinter med grussti, hvilebenker og gressområder. 

I starten av 2022 ble Nypan hage og anlegg engasjert til å utføre en sårt tiltrengt oppgradering av friluftsområdet, som ble etablert for nesten 20 år siden. Arbeidet med oppgraderingen startet allerede 10. januar, og er forventet ferdig i juni 2022.

Fuglelivet i Buvikfjæra og Saltnesstranda
Buvikfjæra er et av de få store, intakte og relativt uberørte deltaområdene som har høy tetthet av mange fuglearter. Fjæra beskrives i tillegg som et av de få gjenværende og til dels uberørte langfjæreområdene i Trondheimsfjorden. Området er viktig for overvintrende fugl, og som rasteplass under øst- og vårtrekket. I forbindelse med rassikringstiltak i fjæra, ble det stilt strenge krav til inngrep og utforming, for å skåne sjøfuglenes beite- og hvileområder.

 

Ølsholmskjæret

Et egnet friluftsområde for fritidsfiske, bading og turgåing!

Mellom fylkesveg 800 og Trondheimfjorden, finner du Ølsholmskjæret friluftsområde. Dette er et stort og flatt område som egner seg for båturfart, fiske, telting og andre rekreasjons- og friluftssysler. Ølsholmskjæret har bade badeplass, noe lauvskog og småkuppert og variert terreng. 

Det foreligger planer om å tilrettelegge området med parkeringsplass og aktivitetsrettede tiltak.

På tur i Skaun

I boken På tur i Skaun - en guide over turmulighetene i kommunen finner du intet mindre enn 41 turforslag!

Digital versjon: På tur i Skaun - en guide over turmulighetene i kommunen

Digitalt turkart finner du her.

Tips til uteaktiviteter

Gå tur

Vi oppfordrer alle til å dra på tur i de flotte turområdene vi har i kommunen! Å komme seg ut i naturen og frisk luft, er godt for både kropp og sjel. 

  • Finn gode turtips i turboken På tur i Skaun - en guide over turmulighetene i kommunen (PDF).
  • Å gå på tur trenger ikke å være vanskelig eller krevende; utforsk nærområder og nabolag!
  • Sjekk ut nettsiden UT.no; der finner du tusenvis av turforslag i hele landet, samt en rekke gode artikler og turtips.
  • Er du av det konkurransedrevne slaget? Kom i gang med turgåingen med TellTur Skaun, sammen med Skaun IL, Buvik IL, Børsa IL og Viggja IL! Finn informasjonen du trenger for å komme i gang på TellTur sin nettside og på TellTur Skaun på facebook

 

Bruk friluftsområdene

I Skaun har vi tre flotte friluftsområder som driftes og vedlikeholdes av kommunen; Grønneset, Saltnesstranda og Ølsholmskjæret. Les mer om disse lenger opp.

 

Fiske

Skaun kommune har både fjorden, vann og elver, med gode fiskemuligheter. Fisking er en fin aktivitet å holde på med for hele familien, sammen med venner, eller når man trenger litt egentid. Her finner du noen gode fisketips!

 

Børsa båthavn

Båthavna har idyllisk beliggenhet nedenfor Børsa sentrum. Her er det fine opparbeidede områder med plan og benker, og det er aktivt båtliv i sesongen. Perfekt måte for å få sett Børsa fra en ny side! Børsa båthavn er privateid.

 

Trening utendørs

Hva med å ta treningen utendørs? Det finnes en drøss av tips og triks og inspirasjon til utetrening på nett, for eksempel Trening UTE.

 

Er du glad i å ta bilder?

Dagens mobiltelefoner har gode kameraer, så hvis du er glad i å ta bilder, er det bare å slå seg løs! Komplett.no og Telia har gode tips for å ta bedre bilder med mobilen.

 

Andre tips

Er det vanskelig å få med barna ut? Sjekk hvilke apper Barnevakten mener gjør det gøy å være ute! Friluftsrådenes Landsforbund har også en masse tips og idéer til uteaktiviter.