Hjorteviltregisteret har vært kilden for den offisielle fellingsstatistikken for hjort og elg i flere år, og nå innlemmes også rådyr og villsvin i denne ordningen.

Rådyr og villsvin skal ikke lenger rapporteres via jakt- og fangstrapporten til SSB. Etter at jeger har rapportert felte rådyr i Hjorteviltregisteret eller appen Sett og skutt, vil valdansvarlig representant kontrollere og rapportere felte dyr videre til kommunen. Kommunen sammenstiller tallene for alle vald i sin kommune, og rapporterer dette til SSB. Dette har fungert godt for hjort og elg, og fra høsten 2023 blir dette den eneste måten å rapportere felte rådyr.

Hjorteviltregisteret

 

Last ned appen Sett og skutt

Vi anbefaler at du som jeger laster ned mobilappen Sett og skutt, og at du bruker appen til å fortløpende rapportere felte rådyr, samt fyller ut tilleggsopplysninger om det felte dyret. I appen får du god oversikt over dyrene du har skutt. Når du bruker appen blir jobben lettere for både valdansvarlig og kommunen.

Brukerveiledning for Sett og skutt

Rapporteringen kan også gjøres direkte i Hjorteviltregisteret dersom du ikke ønsker å bruke appen. Hvis digitale løsninger ikke er mulig eller ønskelig, kan papirskjema fortsatt benyttes.

Villsvin kan foreløpig kun rapporteres i Hjorteviltregisteret på nett, og ikke i mobilappen. På nettsiden kan du enkelt søke om godtgjørelse fra Mattilsynet via Hjorteviltregisteret.