– Vi syns det er veldig stas å ha bedrifter som jobber for å få denne sertifiseringen, og som hjelper oss med å bli en grønnere kommune. Det er også veldig gøy at Bedriftsprofil har valgt å flytte tilbake og etablere seg i Skaun, sa ordfører Gunn Iversen Stokke, da hun delte ut det synlige beviset for at den Buvik-baserte bedriften Bedriftsprofil AS nå kan kalle seg Miljøfyrtårn-sertifisert.

Det fjerde Miljøfyrtårnet i Skaun

Miljøfyrtårn er en ordning som er utviklet for å hjelpe bedrifter med å drive mer miljøvennlig, dokumentere sin miljøinnsats og dermed vise samfunnsansvar.

Bedriftsprofil AS er, ifølge Miljøfyrtårns nettsider, den fjerde bedriften i Skaun kommune som har blitt sertifisert. Tidligere har også Togin AS, Skaun Tannklinikk og Morken Maskin AS fått utmerkelsen.

Miljø og bærekraft har blitt viktigere

– De siste årene har miljø og bærekraft blitt mye viktigere, både for kunder og leverandører. Selv om vi er et lite firma, ønsket vi å se om det var noe vi kunne gjøre for å bli enda flinkere. Så nå har vi jobbet målrettet i rundt et halvt år for dette, sier Kim Dromnes, som er medeier i Bedriftsprofil AS, og som mottok utmerkelsen på vegne av bedriften.

For Bedriftsprofil AS har det først og fremst handlet om å sette krav til hvilke leverandører de samarbeider med.

– Vi har kartlagt hvilke leverandører vi jobber med, og hvilken direkte påvirkning vi har på miljøet. Vi har også gjort det enkelt for kundene våre å velge de bærekraftige produktene på nettsiden vår.

Samtidig er Dromnes klar på at denne utmerkelsen ikke betyr at arbeidet er utført. 

– Dette er først og fremst et bevis på at vi har kommet godt i gang. Det er ikke sånn at porteføljen vår nå er 100 prosent bærekraftig, men vi har fått en del kriterier som vi hele tiden jobber med, og vi har et verktøy som hjelper oss med å bli flinkere.

Ønsker du å vite mer om hvordan din bedrift kan bli Miljøfyrtårn-sertifisert? 

Les mer om Miljøfyrtårn her