– Vi har lenge gledet oss til å vise fram Skaun. Selv om kongen dessverre ikke kunne bli med, synes jeg det er veldig stas at dronningen kommer. Så vi ønsker kongen riktig god bedring, og dronningen hjertelig velkommen, sier ordfører Gunn Iversen Stokke.

Besøket i Skaun denne gangen blir et rent kommunebesøk, og dronningen vil derfor tilbringe litt lengre tid i Skaun enn hva som var planlagt ved de tidligere besøkene.

Omvisning i Skaun kirke

Dronningen ankommer Skaun etter å ha besøkt Melhus kommune. Det er lagt opp til at kjøreturen fra Melhus går via Malmsjøen og Venn, slik at hun får sett flere av de vakre og historiske stedene i kommunen. Dronningens første stopp vil bli ved Skaun kirke, hvor hun blir tatt imot av ordføreren, og får en omvisning i kirka.

– Skaun kirke er jo vår eldste kirke. Den er også et viktig stopp på pilegrimsleden, så den er av stor betydning både religiøst og historisk. At dronningen ønsker å besøke kirken er veldig gøy, og jeg gleder meg til å vise henne rundt, sier Stokke.

Besøket i Skaun kirke skal etter planen foregå rundt 12.30.

Marikollen og Børsabåten

Det offisielle programmet vil foregå i Bautaen kulturhus, hvor dronningen vil ankomme rundt 13.00. Der får hun, i selskap med kommunens ungdomsskoleelever og representanter fra idretten og frivilligheten, blant annet se en nedkortet versjon av Spelet om Marikollen.

– Gjengen bak Spelet om Marikollen har ventet like lenge på dette besøket som vi har. De kasta seg rundt og laga en flott spesialversjon av Spelet da vi ringte for over et år siden, så det var ingen tvil om at de skulle spørres denne gangen også, forteller Stokke.

I tillegg vil Øystein Syrstad gi dronning Sonja en kort og lett innføring i Skauns historie. Helt til slutt i programmet vil dronningen forflytte seg inn i Øysteinsalen, hvor elever ved Skaun ungdomsskole vil fortelle henne om prosjektet med å gjenskape Børsabåten.

Slik får du et glimt av dronningen

Ønsker du å få et glimt av dronning Sonja, kan du møte opp utenfor Skaun kirke før 12.30, eller utenfor Bautaen – enten før 13.00 eller ved programslutt omtrent 14.20. Det vil være mye folk og sikkerhet begge steder, så hvis du kjører må du være ute i god tid. I Børsa må du parkere enten i parkeringshuset, eller på parkeringsplassen ved ungdomsskolen.

På vei til Børsa vil kortesjen kjøre via Malmsjøen og Venn, og når dronningen forlater kommunen, går ferden via fylkesveg 800 gjennom Buvika. 

Informasjon til presse

Presse som ønsker å dekke besøket kan søke om akkreditering via lenken under.

Søk om akkreditering her

Det er Statsforvalteren i Trøndelag som har ansvar for mediedekningen av besøket. Les mer på Statsforvalterens hjemmeside