– Mest sannsynlig kommer du ikke til å merke noe i det hele tatt, sier lokal innføringsleder i Skaun kommune, Hege Qvenild Oustad. 

Natt til lørdag 27. april blir vi en del av Helseplattformen. Vi kobler oss på samtidig som Melhus, Midtre Gauldal, Rennebu, Oppdal, Selbu, Tydal og Vanylven kommuner, samt Helse Møre og Romsdal. 

– Vi har jobbet mot denne dagen i over to år, og det meste er nå på plass. De få tingene som gjenstår, har vi en konkret plan for hvordan vi skal komme i mål med, fortsetter Oustad.

Du kan få mange SMS-er

Selv om de fleste ikke kommer til å merke noe særlig, er et mulig unntak dem som har timer til behandling i nærmeste framtid.

Mandag og tirsdag vil nemlig timeavtaler overføres til Helseplattformen. Det kan i noen tilfeller resultere i at du får en eller flere tekstmeldinger om timeavtaler. 

– I den nye løsningen er alt av innkallinger automatisert. Når timene nå blir ført over, kan det derfor hende at Helseplattformen automatisk sender ut beskjeden på nytt. Dette er ikke noe du som innbygger trenger å gjøre noe med. Hvis du derimot får beskjed om timeavtaler du ikke kjenner til, kan du ta kontakt, forteller innføringsleder Oustad.

Vær tålmodig med de ansatte

Det har siden januar foregått opplæring av våre ansatte. Alle som skal jobbe med løsningen har måttet gjennomgå obligatorisk opplæring, og har forberedt seg godt på overgangen.

– Selv om alle har gjennomgått opplæring, kan det likevel oppstå uventede utfordringer når systemet skal brukes i virkelige situasjoner. Det kan oppleves krevende for noen å jobbe i et helt nytt system, så jeg håper alle viser litt ekstra tålmodighet med våre ansatte i tiden framover, sier Oustad.

Last ned appen HelsaMi

HelsaMi er et tillegg til Helseplattformen. Her får du tilgang til dine personlige helseopplysninger, og du kan ha enkel og sikker dialog med helsetjenestene, både kommunale og sykehusene. Du kan også få tilgang som pårørende eller på vegne av egne barn.

Det er helt frivillig å bruke appen, og hvis du ikke ønsker å ta den i bruk, vil du kunne bruke telefon og brev som før.

Les mer om HelsaMi og Helseplattformen i Skaun kommune her