H.M.K har aldri tidligere besøkt Skaun kommune, som er en av få kommuner i Trøndelag som ikke har fått besøk av kongen. Derfor er det også lagt opp til en offentlig mottakelse ved kulturhuset i Børsa klokken 15.00. Dette skjer etter at kongen har besøkt Drive Norges klubblokaler i Skaun.

– Vi gleder oss til å endelig kunne motta Kongen. Mange har lagt ned mye innsats i dette, og er svært klare til å vise fram det de har jobbet med, sier ordfører Gunn Stokke. 

Kongen skulle egentlig komme 25. april, men værforholdene på Gardermoen gjorde reisen umulig. Programmet på tirsdag blir identisk som i april, så etter besøket ved Drives klubblokaler reiser kongen til kulturhuset Bautaen, hvor det blir framført en forkortet versjon av Spelet om Marikollen.

– Jeg fikk jo sett oppsetningen under generalprøven i april, og kan bekrefte at kongen har noe å glede seg til. Det blir veldig fint å vise fram litt lokal idrettshistorie, forteller Stokke. 

Ønsker du et glimt av kongen?

Kongen skal være på plass hos Drive i Børsa 13.15, og kjører fylkesvei 800 forbi Buvika og Børsa på vei til Skaun.

Etter besøket hos Drive, vil kongen ankomme Bautaen kulturhus i Børsa 15.00. Arrangementet er kun for inviterte, men det vil være mulig å få et glimt av kongen i det han offisielt blir tatt imot av ordfører Gunn Stokke.

Kommunen og frivilligheten vil ordne med flagging langs veien, samt i Børsa sentrum.