Tiltaket og dugnaden ble satt i gang av Skaun eldreråd, som ønsket en motvekt til all ensomhet, utenforskap og isolering som pandemien og de påfølgende smittevernrestriksjonene har måttet medføre i år.

Kommunen og frivilligsentralen har i samarbeid med eldrerådet derfor invitert med lag, organisasjoner og frivillige i kommunen til å delta i en dugnad med den hensikt å inkludere og glede de som kanskje ikke har et stort nettverk, og kan trenge å føle fellesskap med andre nå i førjulstiden. 

Kommunen produserer et særegent julehefte som distribueres til alle kommunens husstander, og mobiliserer frivillige til julestrømpedugnad. Dugnaden anmoder frivillige til å bidra med kort, og hjemmelagde julestrømper som pakkes fulle av hyggelige julehilsener, juleheftet, samt noe godt. I siste instans bes frivilligheten om å gi julestrømpene til noen som kan trenge en følelse av samhold og inkludering. I alle tilfelle vil det være en hyggelig gest for å spre juleglede til alle.

Julestrømper og julekort/julehilsener kan leveres på folkebiblioteket og Skaun frivilligsentral innen torsdag 10. Desember.

God førjulstid!