I Friluftslivets uke inviteres alle i hele Norge til å bli med ut i naturen. Vi feirer norsk natur og friluftsliv gjennom en hel uke - og inviterer hele Norge til å bli med ut på tur. Uka sparkes i gang med at hele Norge inviteres til å sove ute under #nattinaturen lørdag 4. september.

Friluftslivets uke har som mål å få flere ut i naturen, ha det gøy og skape flest mulig gode minner! Det er Norsk Friluftsliv og de norske friluftslivsorganisasjonene som står bak. Friluftslivets uke har blitt arrangert siden 1993, og finner alltid sted fra første helg i september – hvert år.

På tur i Skaun - en guide over turmulighetene i kommunen

Vi inviterer alle våre innbyggere med ut på tur i Skaun, og anbefaler alle å ta en titt på turboka På tur i Skaun - en guide over turmulighetene i kommunen. Denne boken beskriver 41 turer i Skaun som skal gi inspirasjon til å legge avsted på tur vakre Skaun. Turboka og kart over kommunen er å få gratis på rådhuset, og finnes også digitalt her på nettsida.

#mittskaun

Hvis du tar bilder på turen og legger ut på instagram, må du huske å merke dem med emneknaggen #mittskaun! Den benyttes av haugevis av folk som verdsetter den vakre kommunen vår, og er en kilde til inspirasjon og glede for mange. Dessuten videredeler kommunens konto  @mittskaun fine bilder fra emneknaggen, i tillegg til egne turtips og nyheter fra kommunen. I anledning friluftslivets uke vil vi dele turtips og anbefalinger til ulike måter og steder å ha glede av friluftslivet i kommunen hele uka.

Lån en kano på biblioteket

Ved å henvende deg på Skaun folkebibliotek kan du låne båt eller kano til å ta med ut på innsjøen Ånøya! Ring i forveien eller kom på biblioteket, så får du booket time, hentet nøkler, og så kan du stikke rett til Grønneset og ta båten ut. Kanskje til og med på fisketur?

God tur!