Det er foreløpig ikke tegn til skredutvikling langs Håggåbekken i Børsa. Samtidig tar vi bekymringer på alvor, og vil starte sikringsarbeid av bekkeløpet i januar. 

Mindre terrengendringer langs bekkeløp er vanlig for områder med løsmasser. Noe erosjon er påvist enkelte steder langs Håggåbekken, men ikke i den grad at vi vurderer trusselen som økt. Bekkedraget har fortsatt mye av den opprinnelige bunnen intakt.

Mange har latt seg bekymre av et avløpsrør som henger i løse lufta. Dette røret ble lagt på 80-tallet for å sikre fallretning, og for å unngå behov for større gravearbeid i området.

Bakgrunn for prosjektet

I forbindelse med opprydding av vann- og avløpssystem ved Håggåbekken, og tidligere bekymringsmeldinger, valgte Skaun kommune å få gjort nye geotekniske undersøkelser for området før videre tiltak. 

Vi fikk høsten 2021 klare anbefalinger fra Norges Geotekniske Institutt om å iverksette sikringstiltak mot erosjon, og overvåke området inntil videre. Vi har overvåket området nøye siden den gang.

Utførelsen av sikringsarbeidet vil bli igangsatt i løpet av januar 2023. Kommunen har også hatt befaring sammen med Norges vassdrags- og energidirektorat for vurdering av skredfaren og mulige tiltak.

Les mer om det pågående prosjektet ved Håggåbekken her

Er du bekymret eller har spørsmål? Ta kontakt med avdelingsleder for plan- og byggesak, Kai Øverland, på 72 86 72 79 eller kai.overland@skaun.kommune.no