FHI og regjeringen anbefaler en tredje dose til alle over 65 år

Det er besluttet å tilby en oppfriskningsdose (boosterdose) av koronavaksine til de eldre aldersgruppene. Den tredje vaksinedosen kan gis tidligst 6 måneder etter at de har fått sin andre vaksinedose. Oppfriskningsdosene til gruppen som er 85 år og over etterfølges av en trinnvis oppfriskningsvaksinering av 75-84-åringene og deretter 65-74-åringene.

Det er foreløpig ikke anbefalt oppfriskning for resten av befolkningen

Anbefalt doseintervall mellom første og andre dose er på minimum 4 uker, mens doseintervall mellom andre og tredje dose er på minimum 6 måneder. Dette må tas hensyn til, og vil kontrolleres ved drop-in vaksinering.

Åpent for drop-in vaksinering

Det gjennomføres vaksinasjon mot koronavirus onsdag 6. oktober kl. 15.00-18.00 på Skaun rådhus, og det er åpent for drop-in vaksinering med første, andre eller tredje dose for hele befolkningen over 18 år, men det må tas hensyn til nødvendig tidsintervall mellom dosene.

Alle som er over 65 år og mottok sin andre dose koronavaksine for mer enn 6 måneder siden (før 1. april) kan motta tredje dose koronavaksine (boosterdose/oppfriskningsdose) allerede onsdag 6. oktober.

Ingen vaksinering de kommende to ukene

På grunn av vaksineleveranser, blir dette siste vaksinasjon mot koronavirus i Skaun på noen uker. Neste vaksinasjonsdag gjennomføres onsdag 27. oktober. Vi vil anmode alle om å gjøre vaksinering til en prioritet.