I år får de fleste velgerne i Skaun valgkortet sitt digitalt. Velgere som har reservert seg mot digital kommunikasjon med det offentlige, får valgkortet på papir via brevpost som før. Dette gjelder også de som ikke har benyttet ID-porten de siste 18 månedene.

En bekreftelse på stemmerett

Valgkortet er først og fremst en bekreftelse på at du har stemmerett ved valget. På valgkortet står det hvilken valgkrets du tilhører slik at det er enkelt for deg å vite hvor du skal stemme på valgdagen. Nå som alle får valgkortet digitalt, har alle velgere med en smarttelefon muligheten til å ha valgkortet tilgjengelig når de skal stemme.

Dersom du har med deg valgkortet i valglokalet, er det enklere og raskere for valgfunksjonærene å finne deg i manntallet.

Lurer du på om du er oppført i manntallet? Det ligger nå ute til offentlig ettersyn.

Valgkort på papir

Personer som har reservert seg mot elektronisk post i kontakt- og reservasjonsregisteret, eller som ikke har oppdatert eller bekreftet kontaktinformasjonen sin i registeret de siste 18 månedene, kommer til å få valgkortet tilsendt på papir.

Her finner du det digitale valgkortet

  • Stemmeberettigede får en SMS med lenke til valkortet når det er tilgjengelig i begynnelsen av august.
  • Lenken viser deg til din digitale postkasse hvis du benytter Digipost eller e-Boks. Du logger på med ID-porten for å få opp valgkortet.
  • De som ikke har opprettet en digital postkasse, får valgkortet sitt på en personlig side på valg.no. Her logger du på med ID-porten for å få opp valgkortet.

Slik bruker du valgkortet på valgdagen

  • Det er lurt å ha valgkortet klart før du kommer til urnen.
  • Du kan enten ta skjermbilde av valgkortet på forhånd, eller være logget inn og ha valgkortet fremme når du kommer på valgdagen. Hvis du tar bilde er det viktig at hele strekkoden er synlig.
  • Det er ikke nødvendig å skrive ut valgkortet på papir.
  • Du må ikke ha valgkortet med deg for å stemme, men det sparer deg for tid og det blir mindre kø i lokalet.
  • Husk legitimasjon.

Mer informasjon om digitalt valgkort?

Les mer om digitalt valgkort på nettsidene til valgdirektoratet