Forsterkede anbefalinger til innbyggerne i Skaun

Smittesituasjonen i Trondheimsområdet er uavklart. Derfor har kriseledelsen i Skaun kommune vedtatt å stramme inn på de lokale smitteverntiltakene i form av nye, sterke anbefalinger.

Anbefalingene gjelder til og med 15. juni, og hovedbudskapet er å begrense nærkontakter og unngå reiser på tvers av kommunegrenser.

Skolene og barnehagene i kommunen skal også forholde seg til gult nivå (i henhold til trafikklysmodellen) frem mot sommerferien, og det tilrådes at det ikke spilles kamper i barne- og ungdomsidretten på tvers av kommunegrenser. Det anbefales at treningssentere kun brukes av innbyggere i Skaun, og ikke av besøkende fra andre kommuner. 

Skaun rådhus er nå kun åpent for timeavtale, og politiske møter vil gjennomføres på teams og strømmes på kommune-TV.

Smitten i Skaun stiger

Skaun opplever en økning i antall smittetilfeller, og jobber på spreng med smittesporing og henvendelser til koronatelefonen. Etter at det ble registrert to nye smittetilfeller tirsdag 1. juni innebærer dette at Skaun går fra risikonivå 1 til risikonivå 2 i henhold til folkehelseinstituttets risikovurdering.

Vaksinering denne uka

I uke 22 mottar Skaun kommune 606 doser koronavaksine av type Comirnaty (Pfizer), og vil gjennomføre flesteparten av vaksinasjonene i Rossvoll flerbrukshall. Av disse er det ca 370 revaksineringer, og 236 nyvaksineringer.

Kommunen revaksinerer hovedsakelig personer i prioriteringsgruppe 4 i henhold til folkehelseinstituttets prioriteringsrekkefølge, inkludert en rekke helsepersonell som tidligere har mottatt AstraZeneca. Nyvaksineringer er hovedsakelig personer i prioriteringsgruppe 7 og 8, samt noen fra gruppe 5 og 6 som tidligere har utsatt eller fått risikovurdering først nå. Vi vaksinerer oss gradvis nedover i alder innenfor de aktuelle prioriteringsgruppene.

Vi minner om å oppdatere din kontaktinformasjon på Helsenorge.no

Hvis du er aktuell for koronavaksine, vil du få tilbud om dette. Kommunen vil sende en innkalling via helsenorge.no. Brukere av helsenorge blir da varslet enten via SMS eller e-post. Hvordan du varsles setter du selv opp på helsenorge.no. Vi anbefaler alle å holde sin kontaktinformasjon oppdatert på Min Side på helsenorge.no, og ikke reservere seg mot elektronisk post.

Hvordan oppdatere kontaktinformasjon på helsenorge.no

  • Logg inn i helsenorge med bankID/mobilbank
  • Trykk på eget navn oppe til høyre på siden.
  • Bla nedover, og velg kontaktinformasjon
  • Velg så "hvordan skal helsenorge varsle deg?"
  • se til at adresse, telefonnummer og mailadresse ligger inne og er korrekt
  • Velg varsler videre ned på siden, og se at en varsles via SMS, og mottar alle varsler.